Dag 1. Amersfoort - Doorn

23,3km

In vogelvlucht

Amersfoort

Doorn

Het Gelukkigerwijspad begint bij de Onze Lieve Vrouwe-Toren in Amersfoort. Deze toren is bekend om zijn Pelgrimsdeur, waarop de 7 smarten en 7 vreugden van Maria staan afgebeeld. Het pad voert de pelgrim  door de oude binnenstad en langs de Heiligerbergerbeek vindt hij zijn weg naar het bos. Daar wisselen open vlakten van heidegronden zich af met de dichte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Halverwege de dag is verkoeling bij recreatieplas  het Henschotermeer. Maarn biedt de gelegenheid om zaken aan te schaffen die gemist worden of  een prettige pauze. Na zes wandel-uren bereikt de pelgrim voldaan de Maartenskerk in Doorn.

5

6

4

1

3

2

Heb je een tip?

Een impressie van de route

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Daarheen en weer terug

Maarn

Amersfoort

Henschotermeer

Doorn

15km

17,8km

23,3km

Let op: de bushalte bij het Henschotermeer is alleen in de zomer in gebruik.

Oases

Amersfoort

de Expeditie

Iedere donderdagavond kan je om 18.30u lekker biologisch/ vegetarisch eten bij de Expeditie voor 7,50. Aanmelden kan via de website, tenminste één dag van te voren. Je kunt hier ook overnachten.

 

Meer informatie

Schimmelpenninckkade 30, 3813AE,  Amersfoort

Magda van der Ende & Abel Herzberger

033-475 3001

expeditie@antenna.nl

expeditie.antenna.nl

Ministerie van Geluk

Je bent van harte welkom om bij ons thuis aan te schuiven voor een maaltijd. Stuur van te voren even een berichtje, dan rekenen we op je. Je bent zeker welkom vanaf 18u, en eerder als we thuis zijn. Als tegenprestatie horen we dan graag jouw verhaal en deel je een Geluksmoment met ons.

 

Meer informatie

Pothstraat 56, 3811JM,  Amersfoort

Wilco Kruijswijk

wilco@gelukkigerwijspad.nl

06-41 49 42 96

www.mingwp.nl

www.gelukkigerwijspad.nl

Meldpunt Geluksmomenten

Sla en meer (SEM)

In het centrum van Amersfoort is een klein restaurant waar je heerlijke biologische soep en salade kunt eten voor 10 euro. Elke dag van de week geopend van 11.00u tot 21.00u.

 

Meer informatie

Kortegracht 6 30, 3811KH,  Amersfoort

033-445 1500

www.slaenmeer.nl

Het Lokaal

Een prachtig beetje ZwerfGeluk vind je hier bij het Lokaal. Met hun missie om zoveel mogelijk mensen  gezonde, verse producten van dichtbij te laten consumeren, sluiten zij naadloos aan bij de kernwaarde "omarm de eenvoud". Met een eigen bakkerij,  koffiebranderij,  bierbrouwerij en proeflokaal (met huiskamer gevoel) is Het Lokaal een heerlijke plek om jouw pelgrimstocht te starten. Kom hier tot rust en sla misschien wat proviand in voor de lunch. Pelgrims krijgen een kopje koffie gratis, als een gastvrij ontvangst zodat je rustig de GelukkigWijzer kunt overdenken. Neem vooral ook een kijkje op hun website en facebook.

 

Meer informatie

Oliemolenhof 90, 3812BP, Amersfoort

033-7820503

info@hetlokaal.nl

www.hetlokaal.nl

GelukkigWijzer

Meldpunt Geluksmomenten

Rustpunt de Spindelaar

Vlak voordat je Amersfoort verlaat is daar het rustpunt de Spindelaar. Voor nog een koppje koffie of thee. Ook kun je hier wat drinken en snoepen aanschaffen voor onderweg. Allemaal tegen die gastvrije wandel-prijzen.

 

Meer informatie

Zwarteweg 1, 3816AZ, Amersfoort

033-445 1500

Kijk ook eens op de facebook-pagina.

Maarn

Boek en Koek

Geluk vind je ook in het lezen van een goed boek! Bij Boek en Koek vind je de gelegenheid om een mooi boek aan te schaffen voor onderweg en je kan er voor een donativo een kopje koffie drinken en rustig even zitten. Een plezierige plek in de winkelstraat in Maarn.

 

Meer informatie

Raadhuislaan 9, 3951CH,  Maarn

0343-200150

www.boekenkoek.net

GelukkigWijzer

Meldpunt Geluksmomenten

Overnachten

Algemeen

Vrienden op de Fiets

Het Gelukkigerwijspad en Vrienden op de Fiets delen een doel: ontmoetingen mogelijk maken. Met een lidmaatschap van 8 euro per jaar kun je bij aangesloten gastgezinnen voor een klein bedrag overnachten. Ook op deze etappe is een aantal gastgezinnen te vinden. Wordt vooral lid van "Vrienden op de Fiets" voor bijzondere en betaalbare overnachtingen tijdens jouw pelgrimstocht. Bezoek hun website voor de meest actuele informatie.

Amersfoort

de Expeditie

Je kunt voor 18,50 slapen (incl. ontbijt) bij de Expeditie. Hiervoor neem je wel je eigen slaapzak en handdoek mee (deze zijn ook te huren voor 6,50). Kijk voor meer mogelijkheden op de website. Op donderdagavond is er een gemeenschappelijke maaltijd.

 

Meer informatie

Schimmelpenninckkade 30, 3813AE,  Amersfoort

Magda van der Ende & Abel Herzberger

033-475 3001

expeditie@antenna.nl

expeditie.antenna.nl

Henschotermeer

Allurepark Laag Kanje

Vlakbij het Henschotermeer kun je op dit voormalig adelijk landgoed kamperen in een trekkershut of met een tentje. Neem je deze plek als uitvalsbasis voor een week dan kun je ook slapen in een chalet of safaritent. Op het park is ook een brasserie aanwezig.

 

Meer informatie

Laan van Laag Kanje 1

3951 KD Maarn

0343 441 348

allurepark@laagkanje.nl

www.laagkanje.nl

 

Camperen bij Henschotermeer

Rondom het Henschoter meer zijn er -naast Allurepark Laag Kanje- nog verschillende andere campings waar je terecht zou kunnen. Kijk vooral eens op de volgende websites:

 

 

Maarn

Paul's bed en broodjes

Tweepersoons appartement met ontbijt. Rustig gelegen in bosrijke omgeving. Het gehele appartement ademt een sfeer uit van comfort, warmte en welzijn. Het totale oppervlakte is ongeveer 50 m2. Het bezit een veranda, woonkamer, bedstee, keuken, douche en toilet. Houtkachel aanwezig inclusief haardhout. 210m van de route en het station. Vanaf 49,-/nacht.

Let op: vanaf 15 september 2018 (tijdelijk) gesloten.

 

Meer informatie

Schoolstraat, 3951BV,  Maarn

Reserveren op bedandbreakfast.eu

En kijk ook eens op de facebook-pagina

Doorn

Landgoed Zonheuvel

Slapen op een landgoed met unieke historie. Er is en sauna en Turks bad aanwezig om lekker bij te komen na een stevige wandeldag. Restaurant Fleuri serveert lunch- en dinergerechten bereid met biologische groenten en fruit. Landgoed Zonheuvel voert een duurzaam beleid. Het landgoed ligt aan de route, tussen Maarn en Doorn.

 

Meer informatie

Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

0343 473 500

www.Landgoedzonheuvel.nl

 

Bed and Breakfast Da Capo

Een vrijgelegen tuinhuisje voor 1 tot 3 personen met kookgelegenheid, inclusief ontbijt. Op enkele minuten wandelen van de St. Helenaheuvel.

 

Meer informatie

Emmalaan 5, 3941 DJ Doorn

Karin Westerveld-Kwant

0343-415 193 of  06-53617435

Kijk op de website

Of stuur een mailtje

 

Inspiratie

Amersfoort

yogaCentrum

Na een lange dag wandelen verdienen je voeten en de rest van je lijf wel wat ontspanning. Op vertoon van je pelgrimspaspoort kan je op donderdagavond om 19u bij een reguliere les of om 21.30u bij de speciale pelgrimsles aansluiten. Meld je wel vooraf aan. Kosten: donativo.

 

Meer informatie

Koestraat 41, 3811HK,  Amersfoort

Theo Snijders

06-53 90 07 26

theo@yogacentrum.info

www.yogacentrum.info

GelukPlukken

De Armen de Poth

De Armen de Poth is een bijzonder hofje in het centrum van Amersfoort. Loop er niet te snel langs, ga even naar binnen en luister de audiotour. Of geniet van de mooie omgeving. Een mooie plek voor wat ZwerfGeluk. In de komende maanden verkennen we hoe het hofje en het Gelukkigerwijspad nog meer met elkaar verbonden kunnen worden.

 

Meer informatie

Pothstraat 16, 3811JL  Amersfoort

www.armendepoth.nl

info@armendepoth.nl

Facebook

 

Doorn