Dag 6. Utrecht - Amersfoort

26,9km

In vogelvlucht

Amersfoort

Utrecht

Dit is de langste route van het Gelukkigerwijspad. Een gevarieerde dag tussen de Domstad en de Keistad. We verlaten de oude binnenstad van Utrecht via het Zocherplantsoen en de Maliebaan. Al snel buiten de stad treffen we een wel heel bijzondere rustplek, de Koffiezelfservice. De route gaat vervolgens door de Bilt en daar gaan we het bos weer in. Op ongeveer de helft van de route, in Den Dolder, kan de tocht onderbroken worden. Het laatste stuk voert door bossen en een stuifduingebied. Het loont de moeite om soms even van het pad af te gaan en wat te dwalen door die duinen. Vlak voor Amersfoort is er nog een Pinetum, een bijzondere verzameling naaldbomen. Daarvan zijn er slechts 7 in Nederland. Een paar kilometer staan we weer voor het startpunt: de pelgrimsdeur van de Onze Lieve Vrouwe-Toren.

5

6

4

1

3

2

Heb je een tip?

Een impressie van de route

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Daarheen en weer terug

Utrecht

de Bilt

Den Dolder

Amersfoort

5,7km

14km

26,9km

Oases

de Bilt

Koffie Zelfservice

In een knus ingerichte rustplek kun je in deze Zelfservice even opwarmen, uitrusten en genieten van thee en koffie. Dit alles voor een donatie van een euro (of meer). Er is een toilet en muziek als je wilt. Echt een oase zoals je die wilt treffen op een pelgrimstocht. Op afspraak kun je ook een massage voor de voeten krijgen, zie daarvoor de inspiratie.

 

Meer informatie

Je treft de KoffieZelfservice vlak voor fort Voordorp, na ongeveer 4km  wandelen. Kijk ook eens op hun facebookpagina.

Overnachten

Algemeen

Vrienden op de Fiets

Het Gelukkigerwijspad en Vrienden op de Fiets delen een doel: ontmoetingen mogelijk maken. Met een lidmaatschap van 8 euro per jaar kun je bij aangesloten gastgezinnen voor een klein bedrag overnachten. Ook op deze etappe is een aantal gastgezinnen te vinden. Wordt vooral lid van "Vrienden op de Fiets" voor bijzondere en betaalbare overnachtingen tijdens jouw pelgrimstocht. Bezoek hun website voor de meest actuele informatie.

Amersfoort

 

Inspiratie

Utrecht

DichtbijKunst

Door het wandelen op het Gelukkigerwijspad komen al jouw zintuigen tot rust. Vanuit die rust is het heerlijk om, onder begeleiding, Mindful naar kunst te gaan kijken. Dit is wat DichtbijKunst je biedt. Aandachtig kijken naar kunst. Neem eens een kijkje op hun site of facebook pagina.

 

Meer informatie

info@dichtbijkunst.nl

www.dichtbijkunst.nl

 

de Bilt

Praktijk voor voetmassage

De 6e etappe is de langste wandeldag op de route en na 5 dagen wandelen verdienen ze misschien wel wat extra aandacht. Geef je voeten een cadeautje met deze massage en wandel lichtvoetig deze pelgrimstocht uit.

 

Meer informatie

Een voetenmassage van een uur kost 35 euro. En kun je boeken via de website. Of door even te bellen of te mailen.

 

info@praktijkvoorvoetmassage.nl

06-235 26 854

Voordorpsedijk 28, 3737BK, Groenekan