Amersfoort – Doorn
23,3 km

In vogelvlucht

Het Gelukkigerwijspad begint bij de Onze Lieve Vrouwe-Toren in Amersfoort. Deze toren is bekend om zijn Pelgrimsdeur, waarop de 7 smarten en 7 vreugden van Maria staan afgebeeld. Het pad voert de pelgrim  door de oude binnenstad en langs de Heiligerbergerbeek vindt hij zijn weg naar het bos. Daar wisselen open vlakten van heidegronden zich af met de dichte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Halverwege de dag is verkoeling bij recreatieplas  het Henschotermeer. Maarn biedt de gelegenheid om zaken aan te schaffen die gemist worden of  een prettige pauze. Na zes wandel-uren bereikt de pelgrim voldaan de Maartenskerk in Doorn.

Heb je een tip?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  Daarheen en weer terug

  Oases

  Amersfoort

  Het Lokaal

  Een prachtig beetje ZwerfGeluk vind je hier bij het Lokaal. Met hun missie om zoveel mogelijk mensen  gezonde, verse producten van dichtbij te laten consumeren, sluiten zij naadloos aan bij de kernwaarde “omarm de eenvoud”. Met een eigen bakkerij,  koffiebranderij,  bierbrouwerij en proeflokaal (met huiskamer gevoel) is Het Lokaal een heerlijke plek om jouw pelgrimstocht te starten. Kom hier tot rust en sla misschien wat proviand in voor de lunch. Pelgrims krijgen een kopje koffie gratis, als een gastvrij ontvangst zodat je rustig de GelukkigWijzer kunt overdenken. Neem vooral ook een kijkje op hun website en facebook.

  Meer informatie
  Oliemolenhof 90
  3812BP  Amersfoort

  033-7820503
  info@hetlokaal.nl
  www.hetlokaal.nl

  Sla en meer (SEM)

  In het centrum van Amersfoort is een klein restaurant waar je heerlijke biologische soep en salade kunt eten voor 10 euro. Elke dag van de week geopend van 11.00u tot 20.00u.

  Meer informatie
  Kortegracht 6 30
  3811KH  Amersfoort
  033-445 1500 www.slaenmeer.nl

  Rustpunt de Spindelaar

  Vlak voordat je Amersfoort verlaat is daar het rustpunt de Spindelaar. Voor nog een kopje koffie of thee. Ook kun je hier wat drinken en snoepen aanschaffen voor onderweg. Allemaal tegen die gastvrije wandel-prijzen.

  Meer informatie

  Zwarteweg 1
  3816AZ Amersfoort
  033-445 1500
  Kijk ook eens op de facebook-pagina.

  Maarn

  Boek en Koek

  Geluk vind je ook in het lezen van een goed boek! Bij Boek en Koek vind je de gelegenheid om een mooi boek aan te schaffen voor onderweg en je kan er voor een donativo een kopje koffie drinken en rustig even zitten. Een plezierige plek in de winkelstraat in Maarn.

  Meer informatie
  Raadhuislaan 9
  3951CH  Maarn
  0343-200150
  www.boekenkoek.net

  Overnachtingen

  Algemeen

  Vrienden op de Fiets

  Het Gelukkigerwijspad en Vrienden op de Fiets delen een doel: ontmoetingen mogelijk maken. Met een lidmaatschap van 8 euro per jaar kun je bij aangesloten gastgezinnen voor een klein bedrag overnachten. Ook op deze etappe is een aantal gastgezinnen te vinden. Wordt vooral lid van “Vrienden op de Fiets” voor bijzondere en betaalbare overnachtingen tijdens jouw pelgrimstocht. Bezoek hun website voor de meest actuele informatie.

  Henschotermeer

  Kamperen

  Rondom het Henschoter zijn er verschillende campings waar je terecht zou kunnen. Kijk vooral eens op de volgende websites:

  Doorn

  Landgoed Zonneheuvel

  Slapen op een landgoed met unieke historie. Er is en sauna en Turks bad aanwezig om lekker bij te komen na een stevige wandeldag. Restaurant Fleuri serveert lunch- en dinergerechten bereid met biologische groenten en fruit. Landgoed Zonheuvel voert een duurzaam beleid. Het landgoed ligt aan de route, tussen Maarn en Doorn.

  Meer informatie
  Amersfoortseweg 98
  3941 EP Doorn
  0343 473 500
  www.Landgoedzonheuvel.nl

   

   

  Bed and Breakfast Da Capo

  Een vrijgelegen tuinhuisje voor 1 tot 3 personen met kookgelegenheid, inclusief ontbijt. Op enkele minuten wandelen van de St. Helenaheuvel.

  Meer informatie
  Emmalaan 5
  3941 DJ Doorn

  Karin Westerveld-Kwant
  0343-415 193 of  06-53617435
  Kijk op de website
  Of stuur een mailtje

   

  Inspiratie

  Amersfoort

  YogaCentrum

  Na een lange dag wandelen verdienen je voeten en de rest van je lijf wel wat ontspanning. Op vertoon van je pelgrimspaspoort kan je op donderdagavond om 19u bij een reguliere les of om 21.30u bij de speciale pelgrimsles aansluiten. Meld je wel vooraf aan. Kosten: donativo.

  Meer informatie
  Muurhuizen 30
  3811 EJ Amersfoort

  Theo Snijders 06-53 90 07 26 theo@yogacentrum.info www.yogacentrumamersfoort.nl

   

   

   

  Armen de Poth

  De Armen de Poth is een bijzonder hofje in het centrum van Amersfoort. Loop er niet te snel langs, ga even naar binnen en luister de audiotour. Of geniet van de mooie omgeving. Een mooie plek voor wat ZwerfGeluk. In de komende maanden verkennen we hoe het hofje en het Gelukkigerwijspad nog meer met elkaar verbonden kunnen worden.

  Meer informatie
  Pothstraat 16
  3811JL  Amersfoort
  www.armendepoth.nl
  info@armendepoth.nl
  Facebook