Vrijwilligerswerk

Gedeeld geluk, vergroot geluk.
Deel jouw tijd en aandacht met iemand anders…

Laat de wereld mooier achter

Als pelgrim trek je door het landschap en door woonkernen. Stel jezelf tot doel om daar waar je geweest bent mooier achter te laten. Dat kan al door uit te stralen dat jij jouw eigen ritme gevonden hebt, dat je vriendelijkheid verspreidt en vertrouwen schenkt. Maar ook door op sommige plekken jouw tijd te doneren met vrijwilligerswerk of door zwerfafval te ruimen.

Vrijwilligerswerk is mogelijk bij het Pieters en Blokland Gasthuis in Amersfoort (etappe 1) en bij Zorgboerderij Abrona in Cothen (etappe 4). Op deze pagina lees je hier meer over.

Veel pelgrims vinden het een beetje eng. Kan je zomaar helpen? Wat moet je doen dan? Kan ik dat wel? Het antwoord is eenvoudig: Ja! Dat kan zomaar en het is heel fijn als je er gewoon bent! Contact van mens tot mens. En wat je dan gaat doen? Daar kan je afspraken over maken. En dat kan al  zo eenvoudig zijn als thee met elkaar drinken!

Hoe gaat het in zijn werk?

Amersfoort (Pieters en Blokland Gasthuis)

In het Pieters en Blokland Gasthuis wonen mensen met dementie. Je bent hier welkom om in de gemeenschappelijke woonruimte met elkaar te zijn. Je zou kunnen helpen met thee uitdelen en gewoon er zijn is al voldoende. Even aandacht voor elkaar, een kort gesprekje. Neem enkele dagen voor je van plan bent op bezoek te komen even contact op met Ellen.

Contactgegevens
Achter Davidshof 1
3811 BD Amersfoort
T. 033 – 421 65 00
info@pietersenbloklands.nl
Contact persoon: Ellen Wielinga

Cothen (Zorgboerderij Abrona)

Aan de rand van Cothen ligt deze zorgboerderij waar een groep jonge mannen woont in een prachtige omgeving. Hier is ook een rustpunt en verschillende wandel en fietsroutes komen hier samen. Het is maar net wat er speelt, hoe je kunt helpen. Misschien in de keuken, in de tuin of misschien door een spelletje te spelen zoals biljarten. Net wat voorhanden is en net wat ook bij jou past. Ook hier geldt dat jouw aanwezigheid al van onschatbare waarde is.

Contactgegevens
Ossenwaard 9
3945 PG Cothen
T. 088 201 81 40
Contactpersoon: Marie Davidian

Pelgrimspaspoort

Wanneer je vrijwilligerswerk doet op het Gelukkigerwijspad krijg je een bijzonder stempel voor in jouw paspoort. Zoals bijvoorbeeld degene hiernaast afgbeeld, met het logo van Pieters en Blokland. En misschien wil iemand nog wel een wens toevoegen in jouw paspoort, als een blijvende herinnering voor onderweg.

Eerdere ervaringen