Doorn – Rhenen
22,7km

 

In vogelvlucht

De etappe begint bij de Maartsenkerk in Doorn, vlakbij Huis Doorn waar keizer Wilhelm in luxe ballingschap vertoefde. Het is een bosrijke etappe met enkele bijzondere plekken, zoals de Uilentoren in Leersum en de eenzame eik in Amerongen. De route gaat de hele dag door bosrijk, licht glooiend gebied.  En kent een prachtig uitzicht bij de Kwintelooijen. De dag eindigt bij de Cunerakerk in Rhenen. De legende wil dat Cunera, een prinses uit York, gered werd door de Friese koning Radboud. Hij nam haar mee naar zijn kasteel in Rhenen. De vrouw van Radboud, Aldegonde, wurgde Cunera uit jaloezie. Door een wonder werd deze misdaad ontdekt en Radboud bekeerde zicht tot het Christendom. Er ontstond een levendige bedevaart en Cunera is nog steeds de beschermvrouwe van Rhenen.

Heb je een tip?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  Daarheen en weer terug

  Oases

  Overnachtingen

  Algemeen

  Vrienden op de Fiets

  Het Gelukkigerwijspad en Vrienden op de Fiets delen een doel: ontmoetingen mogelijk maken. Met een lidmaatschap van 8 euro per jaar kun je bij aangesloten gastgezinnen voor een klein bedrag overnachten. Ook op deze etappe is een aantal gastgezinnen te vinden. Wordt vooral lid van “Vrienden op de Fiets” voor bijzondere en betaalbare overnachtingen tijdens jouw pelgrimstocht. Bezoek hun website voor de meest actuele informatie.

  Leersum

  Molecaten Park Landgoed Ginkelduinlijf

  Camping op 1,6km van de route. Je kunt hier kamperen (en er zijn ook trekkersplekken). En ze hebben ook kamers en een arrangement met ontbijt. Kijk op de website voor actuele prijzen.

  Meer informatie
  Scherpenzeelseweg 53
  3957 KD Leersum
  0343-489 999
  landgoedginkelduin@molecaten.nl
  website

  Amerongen

  Elst

  Boerderij de Boterbloem

  Minicamping en Bed en Breakfast. Drie  kamers op de voormalige hooizolder en 1 in de oude koeienstal, allen met een eigen douche, toilet en koelkast. Op de begane grond is een gezellige ontbijtkamer waar je tussen 8:30 en 10:00 kunt genieten van een boerenontbijt en zelf koffie of thee kunt zetten.

  Meer informatie
  Amerongerwetering 2
  3958 MD Amerongen
  0343-451 757 of 06-1381 6895
  www.boterbloem.com
  info@boterbloem.com

  Tabakschuur

  Overnachten in een trekkershut op camping De Tabaksschuur. Trekkershutten Elst is geschikt voor max. 4 personen. Je kunt hier ook met een tentje slapen. Op de camping is een mooie ‘Huyskamer’ mocht het slecht weer zijn. Op ca 1,3km van de route.

  Meer informatie
  Bosweg 3
  3922GJ  Elst
  0318-471 558
  info@tabaksschuur.nl
  www.tabaksschuur.nl

   

  Rhenen

  B&B De Bovenweg

  Vier kamers in een vrijstaande woning aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Op 750m van de route. 75,- per nacht.

  Meer informatie
  Bovenweg 70
  3911 SG Rhenen
  06-55194353
  info@benbbovenweg.nl
  www.benbbovenweg.nl

  Paviljoen Hotel-Restaurant

  Het Hotel beschikt over 32 kamers met bad of douche. De kosten voor overnachtingen zijn vanaf € 79,00 per nacht per kamer, inclusief ontbijt.

  Meer informatie
  Grebbeweg 103-105
  3911 AV  Rhenen
  0317 619 003
  info@paviljoen.nl
  www.paviljoen.nl

   

   

  Inspiratie