Het is 2021! En dat betekent dat in dit jaar het Gelukkigerwijspad 5 jaar bestaat. Hoe leuk is dat? En zo’n jubileumjaar biedt ook een mooie gelegenheid om te reflecteren, wat dingen aan te passen en natuurlijk: vieren!

Nieuwe website
En we beginnen met een nieuwe website. Dat is al heel fijn, want deze website is makkelijker bij te houden dan de vorige. Tot nu kwamen de nieuwtjes alleen op Facebook te staan, nu kan dat ook gemakkelijk op de website zelf. En… dit jaar komen er meer achtergrond verhalen op de site. Over het pelgrimeren, over het pelgrimspakket: verhalen, tips en inspiratie. De komende weken en maanden wordt de website steeds verder uitgebreid.

Aanvullingen Pelgrimspakket
Het Pelgrimspakket krijgt ook een feestelijke aanvulling. In plaats van twee dezelfde ansichtkaarten, komt er nu een set van 5 luxe ansichtkaarten in het pakket. Ze worden geleverd in een envelop met een GeluksZegel, zodat je niet alleen een kaartje kunt sturen, maar ook nog iets extra’s kunt toevoegen. Een veertje dat je gevonden hebt, een mooi blaadje of een visitekaartje van een restaurant waar je iemand mee naar toe wilt nemen. Alle 5 de kaarten hebben een mooie pelgrimsquote. Daarnaast komt in het nieuwe pelgrimspakket een pelgrimsinsigne. Een leuke pin om op je jas of rugtas te prikken. Als aandenken en herkenningspunt. De kosten voor het Pelgrimspakket zijn alle jaren hetzelfde gebleven en zo ook nu: voor één persoon €27,50 voor twee personen €47,50

Update 3 januari: op verzoek is de Pelgrimsinsigne ook los te verkrijgen in de webshop. Eén insigne (inclusief verzendkosten) kost €2,50 en twee insignes €4,00. Klik hier voor de directe link naar de winkel.

Delen in geluk: Gathoni’s Gift
Naast het jubileum van het Gelukkigerwijspadviert het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier haar 7e verjaardag. Extra feest dus! Daarom wordt per verkocht pakket (van het Gelukkigerwijspad en ook van het Struinpad) €2,50 gedoneerd aan Gathoni’s Gift. Een initiatief om onderwijs mogelijk te maken voor kinderen in Kenya. “Gedeeld geluk vergroot geluk” is tenslotte de tekst die op de Geluksmunt staat!

Samen mooie dingen doen
Ook staat er een aantal mooie samenwerkingen op het programma voor dit jaar. Hoe dat precies gaat zijn, dat blijft nog een verrassing. Dat maakt het net wat spannender! Heb je zelf een idee? Of zou je graag iets willen zien op het Gelukkigerwijspad? Neem dan vooral contact met ons op!

GPS-Track: donativo
Een laatste kleine aanpassing in de webshop is de volgende. De GPS Track is altijd gratis beschikbaar geweest met als verzoek om bij het downloaden ervan een kleine donatie te doen of om op social media wat aandacht aan het Gelukkigerwijspad te geven. Na deze jaren heb ik de balans opgemaakt. Het gebeurde heel vaak dat mensen zonder Pelgrimspakket de gps-track gingen downloaden om vervolgens te mailen of te bellen voor hulp in het gebruik ervan. Dat is helemaal prima! Soms voelde het wat scheef, omdat er te vanzelfsprekend uit gegaan werd van deze service. Daarom is de GPS-Track nu nog wel beschikbaar, maar wordt om een kleine donatie gevraagd. Overigens, bij aanschaf van een Pelgrimspakket online krijg je de GPS-Track als download-link.