Rhenen – Wijk bij Duurstede
19,6km

In vogelvlucht

Na twee dagen de beslotenheid en beschutting van het bos geproefd te hebben speelt de derde dag van het Gelukkigerwijspad zich af in de openheid en weidsheid van het landschap rondom de dijk langs de Rijn. Met het voetveer of over de brug verlaten we Rhenen. Deze dag is een echte mijmerdag. De route wijst zich vanzelf en het uitzicht is weergaloos. De glooiing van de Utrechtse Heuvelrug is goed zichtbaar en roept vervreemding én herkenning op: “Daar was ik gisteren!”. Onderweg is er weinig horeca, wel heel veel bankjes met een weids uitzicht. De dag eindigt in Wijk bij Duurstede, waar je langs het kasteel de oude binnenstad inloopt via een sluippaadje.

Heb je een tip?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  Daarheen en weer terug

  Oases

  Overnachtingen

  Algemeen

  Vrienden op de Fiets

  Het Gelukkigerwijspad en Vrienden op de Fiets delen een doel: ontmoetingen mogelijk maken. Met een lidmaatschap van 8 euro per jaar kun je bij aangesloten gastgezinnen voor een klein bedrag overnachten. Ook op deze etappe is een aantal gastgezinnen te vinden. Wordt vooral lid van “Vrienden op de Fiets” voor bijzondere en betaalbare overnachtingen tijdens jouw pelgrimstocht. Bezoek hun website voor de meest actuele informatie.

  Ingen

  Camping van Sijll

  Deze camping ligt zo’n 600 meter van de route af richting het dorpje Ingen. Je kunt hier kamperen.

  Meer informatie
  Rijnstraat 72
  4031 KM Ingen
  0344 601 485
  campingvansijll@gmail.com
  www.campingvansijll.nl

  Maurik

  B&B Aan de Limes

  Slapen in een authentiek bakhuisje aan de dijk. B&B Aan de Limes Maurik is geschikt voor max. 2 personen.

  Meer informatie
  Rijnbandijk 113a
  4021 AG Maurik
  0344 691 667
  06 2864 9525
  www.bedandbreakfastmaurik.nl

   

  Marinaparken

  Een camping in de haven van Maurik, aan het water. Je kunt hier kamperen met een trekkerstentje, en er zijn ook twee trekkershutten beschikbaar. De camping ligt aan de route.

  Meer informatie
  Rijnbandijk 36
  4021 GH  Maurik
  0344 692 892
  www.marinaparken.nl

   

  Wijk bij Duurstede

  Hotel Brasserie Florian

  In het centrum van Wijk bij Duurstede vind je Hotel Brasserie Florian. Voor als je je voeten wat luxe wilt gunnen: alles is dichtbij. Lekker eten en heerlijk slapen.

  Meer informatie
  Markt 2
  3961 BC  Wijk bij Duurstede
  0343 595 440
  info@hotelbistroflorian.nl
  www.hotelbrasserieflorian.nl

  Inspiratie