Utrecht – Amersfoort
26,9km

In vogelvlucht

Dit is de langste route van het Gelukkigerwijspad. Een gevarieerde dag tussen de Domstad en de Keistad. We verlaten de oude binnenstad van Utrecht via het Zocherplantsoen en de Maliebaan. Al snel buiten de stad treffen we een wel heel bijzondere rustplek, de Koffiezelfservice. De route gaat vervolgens door de Bilt en daar gaan we het bos weer in. Op ongeveer de helft van de route, in Den Dolder, kan de tocht onderbroken worden. Het laatste stuk voert door bossen en een stuifduingebied. Het loont de moeite om soms even van het pad af te gaan en wat te dwalen door die duinen. Vlak voor Amersfoort is er nog een Pinetum, een bijzondere verzameling naaldbomen. Daarvan zijn er slechts 7 in Nederland. Een paar kilometer staan we weer voor het startpunt: de pelgrimsdeur van de Onze Lieve Vrouwe-Toren.

Heb je een tip?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

  Daarheen en weer terug

  Oases

  de Bilt

  Koffie bij Maria

  In een knus ingerichte rustplek kun je in deze Zelfservice even opwarmen, uitrusten en genieten van thee en koffie. Dit alles voor een donatie van een euro (of meer). Er is een toilet en muziek als je wilt. Echt een oase zoals je die wilt treffen op een pelgrimstocht.

  Meer informatie
  Je treft de KoffieZelfservice vlak voor fort Voordorp, na ongeveer 4km wandelen. Kijk ook eens op hun facebookpagina.

  Overnachtingen

  Algemeen

  Vrienden op de Fiets

  Het Gelukkigerwijspad en Vrienden op de Fiets delen een doel: ontmoetingen mogelijk maken. Met een lidmaatschap van 8 euro per jaar kun je bij aangesloten gastgezinnen voor een klein bedrag overnachten. Ook op deze etappe is een aantal gastgezinnen te vinden. Wordt vooral lid van “Vrienden op de Fiets” voor bijzondere en betaalbare overnachtingen tijdens jouw pelgrimstocht. Bezoek hun website voor de meest actuele informatie.

  Inspiratie