Vrijwilligerswerk

Gedeeld geluk, vergroot geluk.
Deel jouw tijd en aandacht met iemand anders…

Laat de wereld mooier achter

Als pelgrim trek je door het landschap en door woonkernen. Stel jezelf tot doel om daar waar je geweest bent mooier achter te laten. Dat kan al door uit te stralen dat jij jouw eigen ritme gevonden hebt, dat je vriendelijkheid verspreidt en vertrouwen schenkt. Maar ook door op sommige plekken jouw tijd te doneren met vrijwilligerswerk of door zwerfafval te ruimen.

Vrijwilligerswerk is mogelijk bij het Pieters en Blokland Gasthuis in Amersfoort (etappe 1) en bij Zorgboerderij Abrona in Cothen (etappe 4). Op deze pagina lees je hier meer over.

Veel pelgrims vinden het een beetje eng. Kan je zomaar helpen? Wat moet je doen dan? Kan ik dat wel? Het antwoord is eenvoudig: Ja! Dat kan zomaar en het is heel fijn als je er gewoon bent! Contact van mens tot mens. En wat je dan gaat doen? Daar kan je afspraken over maken. En dat kan al  zo eenvoudig zijn als thee met elkaar drinken!

Doorn (Het Zonnehuis)

In de Kaapse bossen, vlakbij het centrum van Doorn ligt Het Zonnehuis. Een bijzonder zorgcentrum in een unieke omgeving. Het Zonnehuis heeft een compleet aanbod voor revalidatie tot zeer complexe zorg.

Sinds maart 2022 zijn wij verhuist naar een mooi, warm en modern gebouw en is er een restaurant waar u terecht om wat te drinken en/of te eten van broodjes tot een warme hap.

Wij zouden zeker uw hulp kunnen gebruiken tijdens de pelgrimstocht voor een praatje, spelletje doen met de bewoners en cliënten  maar ook als u het leuk vind om actief bezig te zijn bijvoorbeeld om de tuin en terrassen schoon te maken.

Wij staan zeker open als u zelf met een idee komt wat u leuk lijkt om te doen. Wanneer u bij het Zonnehuis iets wilt betekenen kunt u contact opnemen met Daphne Versteeg.

Contactgegevens
Het Zonnehuis
Zonnehuis 3
3941 RB Doorn


d.versteeg@quarijn.nl
06 – 51 74 43 60
Aanwezig di,wo,do,vrij van 9.00-17.00 uur

Op deze dagen bent u ook welkom voor vrijwilligerswerk.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op dit moment kan je op drie plekken op de route vrijwilligerswerk doen: in Amersfoort, Doorn en Cothen. Iedere plek is weer verschillend, kies vooral wat bij jou past!

Amersfoort (Pieters en Blokland Gasthuis)

In het Pieters en Blokland Gasthuis wonen mensen met dementie. Je bent hier welkom om in de gemeenschappelijke woonruimte met elkaar te zijn. Je zou kunnen helpen met thee uitdelen en gewoon er zijn is al voldoende. Even aandacht voor elkaar, een kort gesprekje. Neem enkele dagen voor je van plan bent op bezoek te komen even contact op met Ellen.

Contactgegevens
Achter Davidshof 1
3811 BD Amersfoort
T. 033 – 421 65 00
info@pietersenbloklands.nl
Contact persoon: Ellen Wielinga

Cothen (Zorgboerderij Abrona)

Aan de rand van Cothen ligt deze zorgboerderij waar een groep jonge mannen woont in een prachtige omgeving. Hier is ook een rustpunt en verschillende wandel en fietsroutes komen hier samen. Het is maar net wat er speelt, hoe je kunt helpen. Misschien in de keuken, in de tuin of misschien door een spelletje te spelen zoals biljarten. Net wat voorhanden is en net wat ook bij jou past. Ook hier geldt dat jouw aanwezigheid al van onschatbare waarde is.

Contactgegevens
Ossenwaard 9
3945 PG Cothen
T. 088 201 81 40
Contactpersoon: Marie Davidian

Pelgrimspaspoort

Wanneer je vrijwilligerswerk doet op het Gelukkigerwijspad krijg je een bijzonder stempel voor in jouw paspoort. Zoals bijvoorbeeld degene hiernaast afgbeeld, met het logo van Pieters en Blokland. En misschien wil iemand nog wel een wens toevoegen in jouw paspoort, als een blijvende herinnering voor onderweg.

Eerdere ervaringen